Grad Trebinje
Region Uncategorised

Služen pomen za pokoj duše mitropolita Amfilohija

Pomen za pokoj duše NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija služen je danas u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.
Sveštenik Dražen Tupanjanin rekao je u besjedi da je današnji pomen za pokoj duše svetionika pravoslavlja, učitelja i graditelja crkve Hristove, svjedoka božanske ljubavi, dragog mitropolita Amfilohija.

“U isto vrijeme ovo je prilika da mu još jednom odavde iz Trebinja i Hercegovine kažemo hvala za svu ljubav koju je pokazivao nama kroz cijeli svoj život. Uvijek je bio tu kada je bilo teško, kada je ovaj narod stradao znali smo da njegova podrška, njegova snažna molitva i čvrst karakter stoji uz nas”, rekao je Tupanjanin.

Pomen je služen i u ostalim hramovima Eparhije zahumsko-hercegovačke, po blagoslovu NJegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, od posljedica virusa korona.

Blaženopočivši mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u nedjelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici. 

SRNA

Povezane vijesti

OMILJENOM pesmom blaženopolivšeg mitropolita Amfilohija “Ječam žela” sveštenici čekaju mitropolita Joanikija (VIDEO)

admin

Mitropolit Joanikijе kraj ćivota Svеtog Pеtra Cеtinjskog: Bogom zaklinjеm svе, da sе očuva mir i bratska sloga u Crnoj Gori

admin

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Trebinje dobilo mural mitropolitu Amfilohiju uoči njegovog rođendana

admin

Oslikan mural mitropolita Amfilohija u Bileći

admin

Joanikije dostojan nasljednik Amfilohija

admin