Grad Trebinje
Republika Srpska

Smijenjen glavni tužilac Tužilaštva Republike Srpske

VSTS BiH je na sjednici održanoj 20. oktobra 2022. godine usvojilo žalbu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a BiH, te preinačilo odluku Drugostepene disciplinske komisije za tužioce od 25. avgusta 2022. godine u pogledu izrečene disciplinske mjere.

Ovime se tuženom Mahmutu Švraki, glavnom tužiocu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, za počinjenje disciplinske prekršaje izrečena disciplinska mjera premještanja sa mjesta glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske na mjesto tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

“U predmetnom postupku, Drugostepena disciplinska komisija VSTS-a BiH za tužioce, odlučujući o žalbi tuženog, preinačila je Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTS-a BiH za tužioce u pogledu izrečene disciplinske mjere, na način da je tuženom Švraka Mahmutu, glavnom tužiocu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, za navedene radnje i počinjene disciplinske prekršaje, izrekla disciplinsku mjeru smanjenja plate za 30% na period od šest mjeseci”, navedeno je iz VSTS-a BiH, piše Klix.

(BN)

Komentar