Grad Trebinje
Republika Srpska

SNSD predložio da se ODLOŽE IZBORI i da se na glasanje ide prema ZAKONU SRPSKE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, izjavio je danas u Banjaluci da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH, niti po kojem zakonu, te da se čeka stav opozicije.

Odlučili smo da u ponedjeljak, 20. maja, u Narodnu skupštinu Republike Srpske pozovem sve predstavnike političkih partija iz Republike Srpske i one čije partije nemaju poslanike, nego odbornike u lokalnim zajednicama, da razgovaramo o ovom pitanju. U zavisnosti od opozicije, vidjećemo možemo li se usaglasiti. Ukoliko ne, naredni dan ćemo imati sastanak valadajuće koalicije na kome ćemo se izjasniti – rekao je Stevandić nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Stevandić je rekao da vladajuća koalicija predlaže da budu odgođeni oktobarski izbori i da se ide na izbore prema zakonu Republike Srpske.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik, te srpski član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SNSD, Željka Cvijanović, generalni sekretar SNSD i ministar finansija i trezora BiH, Srđan Amidžić, i organizacioni sekretar, Igor Dodik, lider Socijalističke partije, Petar Đokić, predsjednik Narodne skupštinee Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, lider NPS, Darko Banjac, kao i funkcioneri DEMOS, Spomenka Stevanović i Boran Bosančić.

srpskainfo.com

Komentar