Grad Trebinje
Trebinje

Šokantna situacija u Trebinju: Otvorio vrata automobila i na sjedištu ugledao zmiju otrovnicu

Mišo Pamučina iz Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje u nedjelju, u kasnim popodnevnim satima, napravio je pravi podvig, istjeravši u trebinjskom naselju Gorica iz automobila golf veliku otrovnicu šargana, koju je vlasnik automobila, otvorivši vrata, našao na sjedištu.

Vlasnik je automobil, prema tvrdnjama komšija, parkirao između stambenih zgrada, a prethodno je, navodno, stigao sa sela, pa se pretpostavlja da je zmija tako i ušla, i srećom ga nije ugrizla, ali, s obzirom na to da ju je otvaranje vrata uplašilo, ona je pobjegla ispod sjedišta i nije se dala istjerati. Potom smo se sjetili da pozovemo nadležne iz ‘Ekologije’ i da zmiju jedino dimom možemo istjerati napolje, tako da smo u staroj posudi zapalili karton i najlon, dodali je Miši Pamučini iz ove firme kada je stigao, a koji to inače radi, a on je dimom istjerao napolje i uhvatio specijalnom hvataljkom”, ispričali su mještani Gorice.

Zanimljivo je da je Pamučina, odmah nakon hvatanja zmije, otišao na drugu intervenciju uništavanja gnijezda stršljenova i da nijednu svoju intervenciju ne naplaćuje ni on, niti ustanova “Ekologija i bezbjednost”.

Pamučina je nedavno ispričao da je u ovoj godini ulovio petnaestak zmija, što je mnogo manje u odnosu na prethodne godine, ali je samo u posljednja dva mjeseca uništio više od stotinu gnezda stršljenova i osa, prenosi banjaluka.net

Za hvatanje zmija su u “Ekologiji i bezbjednosti” nabavili specijalnu hvataljku, jer Mišo zmije ne ubija, već ih samo uhvati iza vrata i tako prebacuje u posude u kojim ih transportuje do opustelih mjesta i kamenjara i tamo ih pusti.

srpskainfo.com

Komentar