Grad Trebinje
Život

SPORTISTA UPLATIO POLA MILIONA EVRA ZA VUKANA! Srpski sportista pokazao veliko srce

JEDAN srpski sportista uplatio je sumu od pola miliona evra za lečenje malog Vukana Stoiljkovića, saznaju “Novosti”.

Ovu informaciju potvrdili su nam i Vukanovi roditelji. 

Kako kažu za “Novosti”, srpski sportista je insistirao na tome da ostane anoniman, a ovako veliki humani gest bio je isključivo iz srca. 

– Ovo nam je prva velika donacija – kaže za “Novosti” Miloš Stoiljković.

Vukanova mama ne krije radost zbog ovako velikodušnog gesta. 

– On je veliki čovek za našu porodicu, promenio je tok cele akcije. Uz ostatak ljudi koji su do sada pomagali, učinio je mnogo da spasimo Vukana – rekla je Vukanova majka Ivana. 

Trenutno za Vukanovo lečenje fali oko 950 hiljada evra. 

Mali Vukan sa mamom Ivanom i tatom Milošem, Foto Privatna arhiva

Svakodnevne akcije u Vranju

U Vukanovom rodnom Vranju gotovo svakodnevno organizuju se najrazličitije akcije za prikupljanje novca za malog Vukana, a i kutije u koje građani mogu postaviti svoj prilog raspoređene su u velikom broju objekata u gradu. 

Ipak, sav novac još uvek nije prikupljen.

Iz bolnice Bethesda u Budimpešti Vukanovim roditeljima je pre par dana javljeno da postoji jedan slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja. Zbog trenutnog Vukanovog stanja bilo bi najbolje iskoristiti taj termin. 

– Kod ove bolesti je najbitnije što pre primiti Zolgensmu. 18. maja bismo otišli tamo i odmah bismo krenuli sa analizama što bi značilo da će tada početi i lečenje. Mi moramo da pokušamo da skupimo novac, ne smemo to lako ispustiti. Sada ste nam potrebni više nego ikada, upravo sada. Sada je trenutak kada mora da se zapne, jer mi verujemo da do 18. možemo skupiti novac i otići u Budimpeštu – napisano je na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA”. 

Vukanu je potreban najskuplji lek na svetu

Vukan Stoiljković je još jedna beba kojoj je potreban najskuplji lek na svetu. On boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA).

Vukanovi roditelji Ivana i Miloš Stoiljković kažu da mu je SMA dijagnostikovana kada je imao šest meseci, a prve znake bolesti su primetili kada je imao tri meseca.

– Tada smo ga prvi put odveli kod fizijatra gde smo dobili dijagnozu hipotonije, otpočela je ta fizikalna terapija koja nije dala velike rezultate i nekako majčinski instinkt je mene terao da idemo dalje sa analizama, i nastavili smo, došli smo do Niša, tamo smo čekali dosta na pregled pošto je samo jedan jedini dečji neurolog, i odmah nas je uputila za Beograd, jer je rekla da sumnja na SMA – objašnjava Vukanova majka.

U Tiršovoj su, kako dodaje, bukvalno s vrata, kad su videli Vukana, prepoznali simptome, a rezultati analiza su dve nedelje kasnije potvrdili dijagnozu.

Kako da pomognemo Vukanu?

Vukanu možete da pomognete na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod