Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Spremaju se novogodišnje žurke u trebinjskim apartmanima (Video)

Spremaju se novogodišnje žurke u trebinjskim apartmanima. Stanovi i aparmani u gradu, vile i vikendice oko grada, baš za njima ovih dana vlada neviđena pomama u Trebinju. Već sada se zna da će na ovim mjestima u novogodišnjim praznicima biti žurke. 

Dok su se čuvari reda uhvatili za glavu oni drugi zadovoljno trljaju dlanove. U nekim turističkim kompleksima odavno je sve rezervisano. Dokazuje to i buking.

86% objekata na destitinaciji Trebinje je već rezervisano, ova rečenica stoji na sajtu bookinga, ona je i dokaz da će mnogima novogodišnja noć biti uzbudljiva, ali i da će policija na jugu Srpske imati pune ruke posla.

U policiji su se spremili pa će sve njihove snage za novogodišnju noć biti u pogonu. Akcija “Praznik” je počela, ali na privatni posjed se ne može lako ući, a neće biti lako ni obići sva mjesta oko grada.

“Normalno je da policija ne može sve da obiđe s obzirom na broj izvršilaca, ali ako bude prijava od strane građana policija će sigurno da interveniše, na način da će ući na privatni posjed, normalno prethodno obavijestiti i tužioca i sudiju jer i sami znate kako možemo ući u tuđi posjed”, kaže Petar Kozjak, načelnik Sektora kriminalističke policije Trebinje.

Prema podacima do sada je u Trebinju za novogodišnju noć izdato nekoliko stotina objekata. O mjestima dobrog provoda malo ko želi javno pričati.

– Pa okupićemo se mi društvo iz škole što smo svakako zajedno, proslavićemo u najužem mogućem krugu uz muziku i slatkiše. Apartman ili vikendica? Pa vjerovatno kod neke od nas u stanu.

– Pošto je sve zatvoreno provešću vrijeme u krugu najbližih. Ima onih koji su zakupili apartmane pa će biti neke žurke? Stvarno ne znam ništa o tome.

– Sigurno je da će se ovogodišnji doček razlikovati od prethodnih zbog epidemiološke situacije zbog svega toga ja sam se odlučila da Novu godinu dočekam sa porodicom.

– Čekaćemo sa svim tim mjerama sa najbližim a u mislima kako smo je nekad čekali i kako ćemo opet čekati, sve na radost i veselje”, kažu građani Trebinja.

I ovih dana policija u Hercegovini ima posla. Nije mali broj kafandžija koje su zajedno sa inspekcijom udarili po džepu. Priznaju da nije lako, kada se žurka prekine gosti negoduju pa čak i napadaju policijske službenike.