Grad Trebinje
Trebinje

Srbija nastavlja realizaciju projekata u Trebinju

 Srbija će završiti finansiranje svih projekata koji su uz materijalnu pomoć ove države započeti u Trebinju, zaključeno je nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića sa amabasadorom Republike Srbije u BiH Ivanom Todorovim.

“Već imamo veliki broj projekata koje smo realizovali uz podršku Vlade Republike Srbije, ali isto tako imamo i neke ideje za naredni period, pa smo konkretno razgovarali o podršci kulturnim i sportskim manifestacijama kojih je sve više na području grada Trebinja”, istakao je nakon sastanka gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Napominjući da je u projektu rekonstrukcije Sarog grada u Trebinju Srbija izrazila spremnost podrške od dva miliona evra, a da je do sada prebačeno 800.000 evra, Ćurić je kazao da je Grad ove godine uložio oko milion i stotinu hiljada maraka, te da, s obzirom da ima još radova, u narednom se periodu očekuje podrška.

“Kada su u pitanju kulturni i sportski događaji imamo konkretno nešto vezano za Jovana Dučića, neke predstave, te sportske događaje koje realizujemo zajedno sa Srbijom i biće podržani od Ambasade Srbije u BiH”, dodao je Ćurić.

Ambasador Todorov koji je u Trebinju, kako kaže, prvi put bio 1985. godine, kao reprezentativac u džudou, na tadašnjem Prvenstvu Balkana, napominje da je i ovo njegova prva zvanična posjete kao ambasadora u BiH, te da se od tada do danas ovaj grad dosta izgradio u ljepšu i bolju sredinu.

“Imajući u vidu da sam tek mesec dana ambasador, nadam se da ćemo u perspektivi sve ove projekte o kojima smo razgovarali i realizovati”, kazao je ambasador Todorov.

Dodajući da je Trebinje veoma bitno za Srbiju, on je kazao da je zato i prva njegova zvanična posjeta realizovana obilaskom grada i boravkom u Konzularnoj kancelariji Srbiji gdje se informisao da su građani ovog grada jako zadovoljni radom ove kancelarije.

Komentar