Grad Trebinje
Izdvojeno Video Region

Srbija pod velikim pritiscima, jedini nismo uveli sankcije Rusiji (Video)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metojiji i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC kako bi čuo i njihovo mišljenje. “I tu će će biti sve teže sačuvati nase interese zato što će pristisci biti najžešći. Od dana kada je predsednik Rusije rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu u formalno- pravnom i političkom smislu, od tog trenutka sve zapadne sile rade na tome da ubrzano se reši kosovosko-metohijski čover, sa cilje da bi izbili argument iz ruke predsedniku Rusije”, rekao je Vučić.

I nemojte da imate nikakve sumnje u to, to je nesto što čujem na svakom mestu, gde god da sam bio u Evropi i zapadnom svetu, rekao je Vučić.

“Naravno Rusi su pronašli njihove greške iz prošlosti i to koriste za svoje potrebe, logično ponašanj, za nas je to sve samo dodatni teret i dodatna muka”, istakao je Vučić.

Podsetio je da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji i istakao da se nalazimo pod ogromnim pritiskom.

“To nam pravi velike probleme, koji nisu mali i biće sve veći. Zato nam je poterbno da čujemo i vaše stavove”, dodao je Vučić.

Komentar