Grad Trebinje
Republika Srpska

“Srpska ima najviše zaposlenih ikada i preko dvije milijarde evra otvorenih investicija”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da u ovom trenutku Srpska ima više od dvije milijarde evra otvorenih investicija, dok je broj zaposlenih radnika i osiguranih najveći u istoriji Republike.

Višković je rekao novinarima da to ne bi bilo moguće bez stvaranja preduslova i ulaganja u nove kapacitete.

– Ne možete ljude tek tako zaposliti u praznu halu ili na livadu, morate stvoriti preduslove. Često kažem da je rezultate dala saradnja sa socijalnim partnerima, prije svega Privrednom komorom, Unijom poslodavaca i Savezom sindikat – istakao je Višković.

On je naglasio da je Republika Srpska, kao i čitav svijet, prošla kroz teško vrijeme pandemije kovida 19, koji je napravio probleme i mnogo jačim svjetskim ekonomijama.

– Mi smo, kao mala ekonomija, imali sreće da smo imali manje posljedice nego što su imale veće ekonomije – rekao je Višković, koji je prisustvovao panelu “Sport – najjači brend regiona” u okviru “Jahorina ekonomskog foruma”.

Prema njegovim riječima, na tom panelu je bilo govora i o teniskom turniru u Banjaluci, te je istaknuto da je Republika Srpska pokazala da se samo sa investicijama i ulaganjem može promovisati.

Čuo je, kaže, dobre ideje kako bi sport kao privredna grana mogao doprinijeti većem ekonomskom rastu i bruto domaćem proizvodu Republike Srpske.

– Morate napraviti infrastrukturu i tu dovesti ljude koji će provući čitav svijet. Iz Banjaluke je išla slika u više od 150 zemalja svijeta duže od sedam dana i ako neko širom zemaljske kugle nije čuo za Republiku Srpsku – ja se nadam da je sada čuo – izjavio je Višković.

Premijer Radovan Višković je učestvovao na panelu “Regionalni investitori – razgovor sa predsjednikom” u okviru šestog “Jahorina ekonomskog foruma”, koji je zatvoren večeras.

Srna

Komentar