Grad Trebinje
Republika Srpska

SRPSKAINFO EKSKLUZIVNO SAZNAJE U novoj Vladi Srpske očekuje se prva ostavka (FOTO)

Nova Vlada Srpske tek što je izglasana, a već bi mogla da uslijedi prva ministarska ostavka, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Upitanju je ministar porodice, omladine i sporta RS, Dado Dogan, koga je predložila Socijalistička partija Petra Đokića. Dogan se izjašnjava kao Bošnjak.

Kako smo sinoć objavili, opozicioni poslanici otkrili su da je Dogan osuđivan za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, ali ga je pomilovala tadašnja predsjednica RS, Željka Cvijanović u januaru 2019. Kako saznajemo, njegova kazna je brisana iz evidencije.

Sporno je što je Đokić taj detalj sakrio od premijera Radovana Viškovića i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Dado Dogan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Dodik je, čim je to saznao, tražio dodatne informacije o ovom slučaju, a potom je kontaktirao Viškovića i zatražio da Dogan podnese ostavku. Dodik je ljut na Đokića, koji je i sam pod istragom tužilaštva – kaže izvor Srpskainfo iz Vlade.

Kao što je poznato, u Specijalnom tužilaštvu RS nalazi se predmet protiv Đokića u slučaju EFT Stanari. Takođe, on je davno osuđivan zbog toga što je njegova firma u Brčkom krala telefonske impulse od Telekoma RS, ali mu je kasnije ta uslovna kazna izbrisana iz ličnog dosijea.

Komentar