Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Šta će biti s trebinjskom gimnazijom: Hercegovački knez odustao? /VIDEO/

Zgrada nove trebinjske gimnazije čiji je investitor Rodoljub Drašković hercegovački knez već godina ne miče s mjesta. Prije neki dan na skeli je bilo nekoliko radnika koji su Trebinjcima ulila još jednu nadu. No i ona je brzo ugašena.

Iz kneževe kompanije odgovaraju da radovi koji su izvođeni proteklih dana su ranije dogovoreni. Isto tako poručuju da je stav ove kompanije da se ne oglašavaju po pitanju trebinjske gimnazije.

Građani više i ne okreću glavu na ove zidine.

Pokušali su se uputiti trebinjski tribuni. Opozicionar Saša Borjan kaže da Drašković diže ruke ne samo od ove zgrade nego od svih investicija u Hercegovini.

“Napušta svoje poslovne aktivnosti vezane za Grad Sunca i prebacuje ih u Vršac. Moje lično mišljenje je da je direktni razlog toga to što je grad Trebinje podigao rentu znate da je prebačen iz jeftinije zone u skuplju“, kaže odbornik Narodnog fronta Trebinje Saša Borjan.

Gradonačelnik kaže da ipak ima komunikacije sa investitorom ali mnogo informacija nema. Mirko Ćurić ne gubi nadu i obećava da hram znanja više neće biti Skadar na Bojani.

“Očekujemo da će se završiti i predati gradu,  pod kojim uslovima i u kom procentu izgradnje  smatram da to nije važno toliko, koliko  je važno za grad Trebinje da sve što nam bude predato da ćemo mi ako bude završeno staviti u funkciju ako ne bude završeno završiti“, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Prema riječima investitora iz 2019. godine  “Zadužbina kneza Hercegovine Rodoljuba Draškovića“ trebala je biti završena još u avgustu 2020.

Drašković je obećavao sve i svašta pa su ga čelnici na jugu Srpske proglasili za “Kneza Hercegovine“. Ljubav nije mnogo trajala, više puta je pucala a knez dizao sidra. Ovih dana kruže glasine da će svoje investicije usidriti u Vršcu.

Bojan Nosović/ATV

Komentar