Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Šta Trebinje može da ponudi turistima (Video)

Romantična vožnja u tradicionaloj lađi, dobra večera na čamcu, adrenalinski doživljaj na dasci, sve to možete probati na Trebišnjici. Rijeka mirna i čista a prizor kao iz bajke. Na doku je Obrad, obećava avanturu.

“Od ove godine smo bogatiji za tri čamca koji su namjenjeni za grupne posjete za ručkove i večere na vodi kao i za daske koje ćemo da iznajmljujemo, biće dostupne ovdje i na malom jezeru”, izjavio je Obrad Stanić, barke na Trebišnjici.

Poslije kafe pod platanima Trebišnjicom je zaplovila i Nišlijka, Emilija. Kaže, odavno nema dilemu gdje na odmor.

“Sve sam ovdje probala ali prvi put sam danas bila na barci, upravo isplovila. Jedno neponovljivo iskustvo. Trebišnjica je predivna rijeka zapravo moje more”, ističe Emilija iz Niša.

Avaturistički turizmam je budućnost, kažu turistički radnici. Zato je iz godine u godinu ponuda sve bogatija.

“Od ove godine u turističkoj ponudi grada Trebinja je i ciklo turizam. Organizovani obilasci ruralnih područja i grada u pratnji certifikovanih biciklističkih vodiča”, kaže Žarko Vico, Turistička organizacija Trebinje.

Goste čekaju i planinari. I oni su spremni da pokažu sve ljepote okolnih brda i planina. Ima i onih koji bi skočili sa Leotara, i to može odgovaraju paraglajderi.