Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

Stav Slobode Mićalović o modernim ženama izazvao lavinu komentara /VIDEO/

„Promenile smo se na gore, izgubilo se poštovanje prema muževima“

Glumica smatra da su žene izvojevale mnoge slobode, ali da one nisu ostvarene bez posledica.

Sloboda Mićalović važi za jednu od najuspešnijih i najvoljenijih domaćih glumica. U karijeri dugoj skoro 25 godina ostvarila je pregršt bitnih uloge, a o jednoj od njih govorila je pre nekoliko godina u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Na pitanje voditeljke Vesne Dedić da prokomentariše svoju junakinju Simku Katić u seriji „Koreni“, odnosno poziciju žene iz tog vremena i danas, Sloboda je imala zanimljiv odgovor.

„Mislim da smo se promenile, ali na gore. Mi smo se emancipovale i tražile da budemo nezavisne, ali mislim da smo time sebi napravile veliki problem. Ja imam 37 godina i nisam sigurna da bih mogla da živim kao što je Simka živela. Ja isto spadam u grupu žena koje… Prija mi da budem svoja, da imam svoje parče hleba, da se ja nešto pitam, sve što je tada bilo nemoguće i nedopustivo. Ali, tešku stvar smo sebi zadale – da budemo i majke i domaćice, i uspešne žene i supruge, i lepe i negovane“, rekla je Sloboda, pa dodala:

„Mi smo danas izgubile taj odnos, odnosno poštovanje prema suprugu. Vrlo smo brze na jeziku, a to nas onda košta. One su bile mudrije. Čini mi se da je ženama po prirodi dato da budu mudre, a muškarcima je data snaga. Mislim da to malo koristimo, više bismo mi da se bijemo sa njima rečima, da budemo mi jake, a ne treba, prosto ne treba“, poručila je glumica.

Isečak iz tog razgovora ovih dana kruži društvenim mrežama, a Slobodin stav je naišao na odobravanje, ali i osudu.

„Svaka čast, da ima više ovakvih žena bilo bi i džentlmena i kavaljera“, Kakva kraljica, svaka čast, nek si im objasnila“, glase neki od pozitivnih komentara. dok su drugi isticali da „poštovanje treba zaslužiti“.

Jedan komentar se posebno istakao.

„Još samo nije rekla da pošto smo brze na jeziku treba i brži šamar. To poštovanje prema suprugu je u stvari bilo preživljavanje. Ako kažeš bilo šta što mu se ne sviđa padnu batine. Jel, to je taj odnos mudrost-snaga. Mudro ćuti da ne dobiješ batine.“

Komentar