Grad Trebinje
Republika Srpska

Stidljivi bunt u SNSD-u: Neće Nešića za ministra!

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo ističu da je glas naroda rekao jedno, a da danas imaju neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom. 

“Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesmo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije”, istakao je predsjednik gradskog odbora SNSD-a Ljubiša Ćosić.

Prijedlog kandidata za jednog ministra, kaže Ćosić, nije u skladu sa niihovom politiokom, jer je riječ o predstavnicima “Trećeg puta” ,

Ćosić očito u strahu od stranačkog šefa nije smio ni da izgovori ime Nenada Nešića, lidera DNS-a, koga je Dodik predložio za ministra bezbjednosti.

On je rekao da će sutra imati konsultacije sa šefom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Radi se o struji funkcionera iz Istočnog Sarajeva, koji su bliski Nebojši Radmanoviću.

Podsjetimo da su SNSD-ovi kandidati za ministre u novom sazivu Savjeta ministara BiH, koje je Dodik predložio,  Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić, kao i zajednički kandidat Sevludin Hurtić koji je predložen sa bošnjačkim stranakama, okupljenim u Pokretu za državu u NSRS. 

“Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše poteze i kao ministar Puteva Srpske. Predjsednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak na kojem ćemo se dalje konslutovati”, poručio je Miroslav Vujičić poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

(BN Foto: BN) 

Komentar