Grad Trebinje
Hercegovina

Stižu pare za Bileću i Brod: Vlada Srpske prihvatila zahtjeve za pomoć

Vlada Republike Srpske odobrila je juče finansijsku pomoć opštini Brod od pola miliona KM i 150.000 KM opštini Bileća.

Iz Vlade je saopšteno da su se ove dvije opštine obratile Vladi Republike Srpske sa zahtjevima za pomoć radi prevazilaženja finansijskih problema nastalih u funkcionisanju ovih jedinica lokalne samouprave.

Istovremeno, Vlada RS donijela je Odluku kojom je rasporedila četiri miliona KM JP „Protivgradna preventiva Republike Srpske“ a.d. Gradiška i to; 773.221 КM za podršku preventivnim mjerama radi sprečavanja i ublažavanja elementarne nepogode – grada i za nabavku raketa i ostalih materijalno tehničkih sredstava, te 3.226.779 КM za modernizaciju sistema protivgradne odbrane, odnosno za završetak Projekta „Uspostavljanje tehničko-meteorološkog servisa i modernizacija sistema protivgradne zaštite“.

U 2022. godini JP „Protivgradna preventiva Republike Srpske“ planira nabavku protivgradnih raketa i meteorološkog reagensa – srebro jodida, izgradnju mreže automatskih protivgradnih stanica, te nabavku ostalih materijalno tehničkih sredstava.

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici dala je saglasnost na raspored sredstava za šume u 2022. godini u ukupnom iznosu od četiri miliona KM.

Sredstva se raspoređuju za radove i aktivnosti u okviru proširene reprodukcije šuma 3.720.000 KM, neplanirane mjere zaštite šuma koje mogu da prouzrokuju posljedice širih razmjera 200.000 КM, te na razvoj lovstva u Republici u iznosu od 80.000 КM.

Agencije