Grad Trebinje
Uncategorised

“Što se mene tiče i treba propasti” Dodik poručio da BHRT od početka nije postavljen na valjanim osnovama

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je za finansijske probleme BHRT kriv menadžmet te medijske kuće koji nije plaćao porez, te da Republika Srpska neće ništa učiniti po tom pitanju.

odik je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je u BiH sve u krizi, kao i da BHRT od početka nije bio postavljen na valjanim osnovama.

– Kada čujem šta govore o tome, pa i oni radnici tamo su rekli da je ta televizija preživjela teške godine tokom rata. Odmah ću reći da to nije ta televizija. Mi ništa tu nećemo ni htjeti, ni pomagati, niti bilo šta činiti. Ako je to televizija koju podržava SDA, još gore nećemo – poručio je Dodik.

On kaže da je, ako to neko želi, spreman da razgovara o postizanju dogovora o novom pozicioniranju BHRT-a.

Dodik je najavio da će Savjet ministara odobriti određena novčana sredstva za sve javne emitere u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, ali da to neće riješiti problem, pošto je riječ o iznosu kojim se trenutno mogu isplatiti plate radnicima.

– Po 1.500.000 KM će dobiti Federalne TV, BHRT i ova hrvatska televizija, a RTRS 2.200.000 KM. To je zato što Federaciji kvota sabrana od sva tri javna emitera, a mi imamo samo jednog emitera – ukazao je Dodik.

Javnost sigurno zna, dodaje Dodik, da je sav problem BHRT u tome što ih je zbog neplaćanja poreza blokirala Poreska uprava.

– Sada loš menadžment i njihov loš rad koji nije plaćao poreze, trebaju plaćati Srbi i Republika Srpska. Naravno da nećemo. Neka oni riješe svoj problem kako misle. Srpska u tome nije učestvovala – naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da Hrvati od početka ne plaćaju pretplatu, a sada hoće da ganjaju Republiku Srpsku, koja je najviše plaćala.

– Ako hoće, spreman sam da sjednem da pričamo o tome kako (BHRT) pozicionirati u najboljim okolnostima i da to bude održivo, ako neće onda to ode u propast. Što se mene tiče i treba propasti, ja nemam ništa protiv – istakao je Dodik.

Dodik je upitao kakva je to BHRT televizija iz koje se izgone Srbi i u kojoj Srbi nisu pozicionirani.

– Poslali smo im neke ljude da to razvale, kao što je (član Upravnog odbora BHRT-a Rajko) Radovanović. Šta je drugo on radio? Gdje je god radio, to je i upropastio – rekao je Dodik.

BHRT su blokirani računi zbog duga Poreskoj upravi od 19 miliona KM.