Grad Trebinje
Svijet Uncategorised

Demonstranti ušli u rezidenciju predsjednika, kupaju se u bazenu (Video)

Stotine hiljada građana Кolomba okupilo se u subotu prije podne ispred rezidencije predsjednika Šri Lanke Gotabaje Rajapaksua od koga traže ostavku zbog kolapsa ekonomije, nedostatka goriva i struje.

Policija je pokušala kordonima i barikadama da zaustavi masu od više od 100.000 ljudi da stignu do predsjedničke rezidencije.

Međutim to je bila nemoguća misija, pa su članovi obezbjeđenja uspjeli da evakuišu predsednika prije nego što je rulja krenula na reizdenciju u koju je upala sa više strana.

Poslije nekih sat vremena od upada rulje koja je sa velike terase predsjedničke palate mahala zastavama.

S druge strane poveća grupa bijesnih demonstranata upala je na bazen predsjednika Gotabaje. Uslijedila je žurka, demonstranti su skakali u bazen, provodili se, plivali, kao da je zabava a ne protest zbog očajne ekonomije.

Neki su takođe veselo sve to snimali da ovekoviječe sebe za istoriju.

Gdje se nalazi predsjednik Gotabaja i dalje nije poznato ni šta će dalje biti.

Jedino je premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge sazvao vanredni sastanak kako bi se pronašao odgovor na masovne proteste koji su započeli u subotu ujutro.

Šri Lanka, južnoazijska država koja broji 22 miliona stanovnika pati od najgore finansijske krize u novijoj istoriji, ostavljajući milione državljana da se bore da kupe hranu, lijekove i gorivo.

(Agencije)

Komentar