Grad Trebinje
Odbojka

STRAŠNA SRBIJA! Nova maksimalna pobjeda odbojkašica na putu ka Parizu

Sigurnim korakom odbojkašice Srbije idu ka Olimpijskim igrama. U trećem kolu kvalifikacionog turnira u Kini, zabilježile su treću maksimalnu pobedu. U utorak u jutarnjim časovima su nadigrale Kanadu sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:21).

„Ne volimo da gubimo dva puta od istog tima“, rekao je Đovani Gvideti u najavi meča protiv Kanade. I nije dozvolila Srbija rivalu ni da pomisli da može do novog trijumfa, posle pobjede u Ligi nacija ovog ljeta. Revanširale su se naše odbojkašice sa kamatom Kanađankama.

Odlično je servirao srpski tim – Tijana Bošković je imala četiri asa – namučio se kanadski prijem na ovom meču. Maja Ognjenović je odigrala prvi meč na turniru u Kini i pokazala je da je potpuno spremna posle problema sa virusom koje je imala od završnice Evropskog prvenstva.

Manjih problema svjetske šampionke imale su u poslednjem setu, više zbog svojih grešaka nego igre rivala.

Tijana Bošković je meč završila sa 25 poena, Jovana Stevanović je imala 10, Aleksandra Uzelac devet, Maja Aleksić osam, Maja Ognjenović je upisala šest, a Bianka Buša četiri.

Na drugoj strani nije bilo igračice sa dvocifrenim učinkom – po devet su imale Kira van Rajk, Aleksa Grej i Hilari Hau.

Svjetske šampionke sada imaju tri maksimalne pobede u grupi A, a naredni protivnik biće im selekcija Češke u sredu od 10 časova.            

Komentar