Grad Trebinje
Republika Srpska

SUĐENJE PREDSJEDNIKU SRPSKE Lukić u bolnici, odbrana traži odlaganje ročišta

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika, Miloša Lukića, zatražila odgađanje današnjeg ročiša pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS rekao da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni da idu u Sud ako to bude potrebno. On je istakao da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću, jer su zahtjevi odbrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Bubić je podsjetio da odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

Bubić je na ročištu 20. decembra zatražio izuzeće tužilaca, jer, kako je naveo, ne postoji nepristrasan pristup predmetu.

Komentar