Grad Trebinje
Zanimljivosti

Švajcarac plaćao prostitutke novcem koji je štampao na kućnom printeru

Muškarac iz švajcarskog kantona Bazel Siti osuđen je nakon što je više puta platio prostitutke novcem koji je štampao kod kuće na svom štampaču.

Muškarac je u dva navrata u junu i oktobru 2019. godine platio seksualne usluge lažnim novcem, plativši prvom prilikom dvije hiljade evra, a drugom 10 hiljada franaka, prenosi „Lokal“.

Jedna od seksualnih radnica koja je primila taj novac rekla je da je sutradan pokušala položiti novac u banku, ali bankomat nije prihvatio lažne novčanice. Kako kaže, tek tada je shvatila da novčanice evra “izgledaju čudno” pa je otišla u policiju.

Policajcima je bilo nevjerovatno da žena nije shvatila da su novčanice lažne, obzirom na to da nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru.

Predsjednik suda u Bazelu je rekao da je novac bio tako loše napravljen “da bi i slijepac vidio da je lažan”.

– U stanu je bio mrak, zavjese su bile zatvorene. Novčanice su zaista izgledale stvarne. Tek kad ih kasnije mašina nije prihvatila, vidjela sam da su krivotvorene – rekla je 39-godišnja žena na krivičnom sudu u Bazelu.

Advokati okrivljenog branili su ga činjenicom je žena primila novac dobrovoljno iako je bilo jasno da se radi o falsifikatima, međutim, osuđen je za prevaru, falsifikovanje i promet lažnog novca i dobio je trogodišnju uslovnu kaznu zatvora.

Prostitucija u Švajcarskoj je legalna i regulisana na nivou države tako da postoji nekoliko licenciranih bordela širom zemlje.