Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Sveti Vukašin – Fondacija Eparhije ZHiP: Velika vaskršnja akcija za socijalno ugrožene porodice

Sveti Vukašin – Fondacija Eparhije ZHiP organizovala je veliku vaskršnju akciju “Radost Vaskrsa“, u okviru koje su podijelili 44 prehrambena paketa i platili račune za struju za socijalno najugroženije pojedince i porodice našeg grada.

Zahvaljujući dobročinstvu brojnih pojedinaca, kolektiva i preduzeća iz Trebinja, istočne Hercegovine, Republike Srpske i inostranstva, naši sugrađani u stanju socijalne potrebe darovani su svježim i obojenim jajima, pečenjem, suvim mesom, pitama, kolačima, voćem i povrćem i drugim uobičajnim namirnicama u duhu proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika.

„Radost je stanje duha! Nema radosti tamo gdje se daje, a očekuje se nešto za uzvrat. Nema radosti tamo gdje se prima, a ne blagodari se. Vaskršnji dar smo uručili za 44 porodice, s tim da smo četiri porodice pomogli plativši im račune od struje. Želja nam je bila da na njihovim trpezama bude isto što i na našim. Hvala dobrim ljudima koji su svojim prilogom pomogli da u ovolikom obimu bude ovaj Vaskršnji dar“, navode iz ove Fondacije.

Oni dodaju da su se u humanu akciju, pored ostalih, uključili i naši sugrađani koji žive od rada na selu i samohrana majka troje djece, kojima su takođe pomogli.

Ženski članovi Fondacije bili su zaduženi za pripremu slanih i slatkih delicija i dekoraciju vaskršnjih paketa, koje su muški članovi podijelili socijalno ugroženim porodicama.

Radio Trebinje

Povezane vijesti

Krsna slava Fondacijе ”Svеti Vukašin” (Foto)

admin

Fondacija Sveti Vukašin proširila rad na teritoriju cijele Hercegovine

admin