Grad Trebinje
Republika Srpska

Tek osnovala stranku, a već ima “dvije ruke” u NSRS-u: Nešićev narodni poslanik prešao kod Jelene Trivić

Narodni front Jelene Trivić je postao jači za još jednog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a riječ je od DNS-ovom Željku Dubravcu.

“Željko Dubravac, borac Vojske RS, sportista, je neko ko je uvijek bio na frontu odbrane naroda i to je najbolje pokazao 2020. kada je stao na crtu režimu kao kandidat opozicije za načelnika općine Ćelinac, u čemu smo ga podržali svi mi iz opozicije i okupili se oko njegove kandidature”, napisala je Trivić o njemu na Facebooku.

Međutim, ono što je sigurno svima čudno jeste da je, za razliku od prethodnog PDP-ovo, sada riječ o narodnom poslaniku koji dolazi iz stranke bliske vladajućem SNSD-u, a koja je jedno vrijeme djelovala kao opoziciona stranka. Trivić je i te okolnosti prokomentarisala.

“U NSRS je ušao na osnovu opozicione retorike koju je DNS tada gromoglasno propagirao. Nakon izbora, DNS se bez objašnjenja svojim biračima priklonio vladajućoj koaliciji čime su narod, odnosno glasači DNS-a najgrublje prevareni”, rekla je Trivić.

Poručila je kako je Dubravac svoj opozicioni fokus utvrdio na sjednicama NSRS-a, za razliku od stava DNS-a.

“Željko je neko ko je odlučio da ne iznevjeri one koji su mu poklonili povjerenje, odlučan da svoj politički put nastavi u Narodnom frontu. Kroz svoje diskusije u NSRS-u je pokazao jasno šta misli o režimu predvođenom SNSD-om i drago mi je što zajedno krećemo u ovu priču”, navela je ona.

Za poslanički klub u Narodnoj skupštini RS-a su potrebna četiri poslanika, a s obzirom na to da je kod Trivić ranije prešao i PDP-ov Radislav Dončić, ona već ima “dvije ruke” u toj instituciji, a mogla bi lako i do poslaničkog kluba, bez izbora.

Nakon prelaska Dončića i brojnih uvreda na njegov račun, Trivić se oglasila na Facebooku pokazavši sav bijes koji ima prema predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću. Nazvala ga je nesposobnim i licemjernim, a s obzirom na to da on sve vrijeme šuti na navodnu simbiozu Draška Stanivukovića sa Miloradom Dodikom, ali je digao glas zbog odlaska Dončića u Narodni front, koji je također opoziciona stranka.

Jelena Trivić na okupljanju Narodnog fronta u Banjoj Luci

Jelena Trivić na okupljanju Narodnog fronta u Banjoj Luci

Ona je takođe sinoć održala stranačko okupljanje u Banjoj Luci gdje je istaknula odbornike u Skupštini Grada Banja Luka, koji su se očigledno priklonili njoj, a to su Dijana Ješić, Aco Petković, Saša Lazić i Nemanja Kondić.

Komentar