Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Telemach BH najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2020. godinu

Prema glasovima posjetilaca portala MojPosao.ba, kompanija Telemach BH izabrana je za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Izbor „Najpoželjniji poslodavac“ se, u organizaciji portala Mojposao.ba, organizuje već 14 godina, a Telemach BH se pozicionirao među TOP 3 najpoželjnija poslodavca u ICT sektoru, i to na 1. mjestu.

MojPosao.ba je, pored istraživanja „Najpoželjniji poslodavac tokom 2020.“, realizovao i istraživanje koliko se promijenila percepcija građana BiH o najpoželjnijim poslodavcima tokom protekle godine, te koji su faktori uticali na to. U tu svrhu provedeno je istraživanje „Najpoželjniji poslodavac 2020.“, prije pandemije kovid-19, kao i istraživanje pod nazivom „Za koga biste željeli raditi u 2020.“, provedeno krajem 2020. godine.

Po osnovu rezultata navedenih istraživanja Telemach BH je proglašen za „Najpoželjnijeg poslodavca“ u ICT sektoru za 2020. godinu. Telemach BH je u Bosni i Hercegovini prisutan deset godina, i od samog početka, prema riječima Admira Drinića, generalnog direktora kompanije Telemach BH, fokus poslovanja kompanije su zaposleni.

– Tehnologija je izuzetno važna, ali ona nam samo daje dobar temelj. Ljudi su ti koji su nosioci ideja i inovacija, koji mogu da kreiraju značajne stvari i dovedu do uspjeha. Telemach je oduvijek bio mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručnog napredovanja, kao i inovativnog pristupa poslovanju. Od 2010. do danas, rasli smo i kreirali nova radna mjesta, te tako u Telemachu danas radi preko 650 profesionalaca, uz više od 300 uposlenih kod naših kooperanata. Svi oni su posvećeni Bosanci i Hercegovci, koji Telemach čine onim što danas jeste – domaća kompanija, sa velikom vizijom za bolji život. Uvijek težimo da dajemo šansu mladim i obrazovanim, prije svega, vrijednim, ambicioznim, energičnim i kreativnim ljudima – istakao je Drinić.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u BiH posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

A.E./srpskainfo.com