Grad Trebinje
Hercegovina

Tepavčević: Ukidanje Kolektivnog ugovora – poziv na ulicu!

Danas je u Upravnoj zgradi R i TE Gacko održan Zbor radnika ovog preduzeća, a povod je jednostrano otkazivanje Kolektivnog ugovora od strane Elektroprivrede RS od prije desetak dana, tačnije 3. novembra.

„Kolektivni ugovor za radnike znači sigurnost u platama i da neće doći do smanjenja primanja. Mi sve aktivnosti provodimo u skladu sa zaključcima iz Banjaluke gdje je na sastanku sindikalnih odbora dogovoreno da se povuče odluka o otkazivanju Kolektivnog ugovora kao i neminovnost povećanja primanja u Elektroprivredi. Otkazivanjem Kolektivnog ugovora Elektroprivreda je pozvala narod na ulicu“, rekao je Željko Tepavčević, predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko.

Tepavčević naglašava je Termoelektrana prvi put od postanka stala zbog nedostatka uglja i da se postavlja pitanje da li će se moći obezbijediti dovoljne količine uglja iako je menadžment preduzeća optimističan.

„Radnici očekuju da očuvamo Kolektivni ugovor koji štiti njihova prava jer ako se on raspakuje, prava se dovode u pitanje“, kaže Ljubo Supić, predsjednik Skupštine Sindikalne organizacije RiTE Gacko.

Supić je kategoričan da prava radnika moraju biti regulisana zakonom i da se radnici ne mogu vezivati za ničiju riječ.

Radio Gacko

1 komentar

nemirni 17.11.2023 at 10:14 am

Ни један Уговор не може бити једнострано раскинут! Које правно законске консеквенце сноси онај који једнострано раскине Уговор?
То стручно одговори па онда иди на улицу.

Odgovor

Komentar