Grad Trebinje
Region

“TO BI MOGLO IZAZVATI SUKOBE” Hrvatski medij tvrdi da se sprema hapšenje Mila Đukanovića

Uskoro bi mogao biti uhapšen bivši dugogodišnji predsjednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović, tvrdi zagrebački Jutarnji list, pozivajući se na dobro obaviještene izvora u Podgorici bliskih tom nekadašnjem crnogorskom lideru.

Dakle, kako se priča po Podgorici, državno tužilaštvo, koje je sada pod kapom vladajuće prosrpske koalicije, to bombastično hapšenje priprema nakon što se navodno dogovorilo s nedavno iz Velike Britanije izručenim ‘biznismenom’ Duškom Kneževićem koji je navodno pristao surađivati i biti ‘zaštićeni svjedok pokajnik’ – tvrdi Jutarnji list.

Oni podsjećaju da se Mila Đukanovića već dugo optužuje da je vrh crnogorske “koruptivne hobotnice”.

– Podsjetimo da ga je sud u Bariju svojevremeno teretio zbog sumnje na šverc cigaretama, a i u Briselu su izražavali negodovanje zbog njegovih sumnjivih poslova i ‘tolerisanja kriminalnih radnji’ te dugogodišnje vladavine, preko 30 godina – navodi list.

Jutarnji, međutim, tvrdi da se radi o političkom obračunu s bivšim vlastima, da da cijelu priču vode prosrpske političke stranke.

– Hapšenje Mila Đukanovića bilo bi prvorazredni događaj s mogućim dalekosežnim posljedicama jer evidentno je da to hapšenje i eventualni proces ne bi imali samo “kriminalnog obilježje” nego bi nosili i veliki politički teret obračuna sadašnjih prosrpskih vlasti da razbiju svoje procrnogorske suparnike. I moglo bi dodatno izazvati sukobe u ionako rastrojenom i raskoljenom crnogorskom društvu – navodi Jutarnji list.

Komentar