Grad Trebinje
Republika Srpska

TODOR VELIKI ZASJENIO VUKANOVIĆA Zbog čega narodni poslanik traži smjenu predsjednika NSRS

Poslanik Nebojša Vukanović podnio je prije nekoliko dana prijedlog odluke o razriješenju predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića, po hitnom postupku.

OVukanovićevom prijedlogu bi u utorak trebalo da odlučuje Narodna skupština RS, a kao razlog za Čubrilovićevo razriješenje Vukanović navodi zapošljavanje državnog službenika mimo zakona i utvrđenih procedura, te bez konkursa.

Vukanović, naime, optužuje predsjednika NSRS da je u ovu instituciju zaposlio Đorđa Todorovića, na društvenim mrežama poznatijeg kao Todor Veliki ili Todor Obdareni.

– Riječ je o čovjeku koji je pravi hit na društvenim mrežama. Ljudi kažu: “Vukane ti si potpuno aut”. Tvoj video “na pos’o” je bio hit jedno vrijeme, ali te zasjenio Todor Veliki koji na društvenim mrežama, konkretno Tik Toku, ima preko 20.000 pratilaca, a široj javnosti je poznat po svom hvalisanju da je natprirodno obdaren. Nedopustivo je da se razne „zvijezde“ društvenih mreža sve više zapošljavaju u javnim institucijama i to bez ikakvog konkursa – tvrdi Vukanović.

On ističe da Čubrilović već dugo vremena, u kontinuitetu svojim ponašanjem narušava ugled najvažnije institucije u Srpskoj, a to je NSRS.

Vukanović za kraj poručuje da, ukoliko NSRS odbije da o ovome raspravlja ili ako vladajuća većina ne bude glasala za smjenu Čubrilovića, u tom slučaju treba da izmjene zakone i da kažu da se od „sada može zapošljavati bez ikakvog reda i procedura“.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovaj narodni poslanik tvrdi i da je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnio krivičnu prijavu protiv glavnog rezvizora Republike Srpske, Jove Radukića, kojeg optužuje za zloupotrebu službenog položaja i „sumnjive nabavke“, te najavljuje da  će na NSRS biti riječi i o tome, kao i da će tražiti i njegovu smjenu.

srpskainfo.com