Grad Trebinje
Trebinje

“TREBA SLUŠATI PULS NARODA” Vukanović otkrio da nije odustao od kandidature za člana Predsjedništva

Nisam odustao od kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH, poručio je jedan od najglasnijih opozicionara Nebojša Vukanović sa današnjeg sastanaka povjerenika Liste za pravdu i red u Trebinju.

ašto bih odustao od kandidature. Imamo dogovor koji poštujemo, a koji je postignut na Jahorini prošle godine, da kandidati za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH trebaju da budu dvije ličnosti koje imaju najviše povjerenja kod građana – podsjeća Vukanović.

On dodaje da je skup opozicije, koji je održan prije par mjeseci u Banjaluci jasno pokazao da potpredsjednica PDP,  Jelena Trivić i on imaju najveću podršku u narodu.

Vukanović ističe da su rađene mnoge ankete i istraživanja, koji su, takođe, pokazali da bi Trivićeva i on trebali biti kandidati za inokosne funkcije ispred opozicije.

– Biću vrlo otvoren, to što neki misle da bi mi bili previše jaki i da bi moja kandidatura dovela do toga da bi povukao za još 30 odsto Listu za pravdu i red, pa da bi mi možda postali ključni faktor u opoziciji, to nije moj problem. Međutim, onaj ko izigra taj sporazum sa Jahorine, da dve osobe sa najboljim rejtingom budu kandidati, oni će snositi odgovornost za rezultat na izborima – poručio je Vukanović.

On ističe da treba slušati puls naroda, ako već tražite podršku tog istog naroda na izborima.

– Ako neko kaže, jeste imaš najviše povjerenja kod naroda, ljudi ti vjeruju, ali ti nisi dio neke stranke, pa ćemo te eliminisati i nećeš biti kandidat, mislim da je to vrlo loša poruka – zaključio je Vukanović.

On je otkrio da će njegova Lista imati kandidate za poslanike u Narodnoj skupštini RS u svih devet izbornih jedinica, te naglasio da se 90 odsto njih nikada nije bavilo ranije politikom.

– Riječ je o mladim, obrazovanim osobama. U našim redovima nema dezertera, ratnih profitera ni tajkuna. Bićemo najveće iznenađenje na izborima, a cilj nam je da pređemo cenzus i osvojimo direktne mandate – ističe Vukanović.

On smatra da njegova Lista ima moć da osvoji direktne mandate u Hercegovini i Krajini, a blizu su da osvoje mandat u regiji Birač i Semberiji.

– U ostalim regijama ako ne osvojimo direktan mandat, vjerujem da ćemo imati dovoljno glasova da osvojimo još tri – četiri poslanika u NSRS – istakao je Vukanović i najavio partnerske odnose sa PDP i SDS, dok ostale opozicione partije nije pomenuo.

– Danas smo u Trebinju, sjedištu naše Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića, organizovali sastanak povjerenika i budućih nosioca izbornih liste za NSRS i Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi dogovorili detalje i nastup na izborima. Početkom maja CIK BiH bi trebao raspisati izbore, ako se obezbjede sredstava u Budžetu Savjeta ministara BiH, i spremno dočekujemo izbore očekujući da ćemo biti najveće iznenađenje i imati odličan rezultat jer narod traži nešto novo i istinsku avangardu – rekao je Vukanović.

On dodaje da su na sastanku govorili o kandidaturama, organizaciji, marketingu, odnosu sa drugim opozicionim strankama, te cilju da sa jakim poslaničkim klubom u NSRS budu ključan faktor korjenitih sistemskih promjena.

– Cilj je da se zavede pravda i red u društvu, da ne bude gladnih i obespravljenih, da se narodu vratiti oteto, uspostavi istinski nezavisno pravosuđe i slobodni mediji, vladavina prava i sprovede lustracija i veliko čišćenje javne uprave i pravosuđa. Nakon prikupljanja potpisa i prijave izborne liste, objavićemo program koji će biti dorađena verzija programa naše Liste iz 2014. godine pod nazivom „Kako dalje“ – naveo je Vukanović nakon sastanka.

srpskainfo.com