Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Trebinjcima poskupljuju voda i kanalizacija (Video)

Odbornici trebinjske Skupštine danas su izglasali poskupljenje cijena vode za domaćinstva i cijene kanalizacije.

Cijena vode za domaćinstva biće skuplja za 0,18 KM po metru kubnom, dok je cijena kanalizacije po metru kubnom skuplja za 0,08 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da postoji prijedlog preduzeća “Vodovod” da se poveća cijena vode za određene korisnike, da se za određene zadrži na prethodnom nivou, a da se za neke smanji.

On je rekao da kad je riječ o Gradskoj upravi Trebinje da je nadležno odjeljenje obradilo taj zahtjev i smatra da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

“Došlo je do povećanja najniže plate, 60 radnika `Vodovoda` je na minimalnoj plati i smatraju da je potrebno da dođe do povećanja plata da bi zadržali radnu snagu i da bi sve funkcionisalo kako treba”, rekao je Ćurić.

Direktor preduzeća “Vodovod” u Trebinju Miodrag Batinić rekao je novinarima da će cijena vode biti povećana za 23 odsto za fizička lica, dok će za pravna lica ostati ista.

“Stara cijena je bila 78 feninga, nova cijena je 96 feninga. Cijena vode za pravna lica ostaje ista, osim za `Grad sunca` koji će imati poskupljenje”, rekao je Batinić.

On je dodao da je poskupljenje vode zahtjev uprave “Vodovoda” prema nadzornim organima.

“Razlozi nisu političke prirode već zbog inflacije koja je 13 odsto”, rekao je Batinić.

Opozicioni odbornici nisu podržali poskupljenje vode.

Komentar