Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Trebinje dobija prvi adrenalinski park

Udruženje Centar za održivi razvoj i ekologija CORIE počeo je sa aktivnostima na izgradnji zabavno sportskog parka na prostoru Ubala.

U toku su prve faze realizacije projekta kojim se planira uređenje, priprema terena i premjeravanje prostora za postavljnje potrebnog mobilijara.

Iz CORIE ističu da je cilj projekta da prošire turistički sadržaji na prostoru parka prirode Orjen, kako bi stvorili što bolje uslove da posjetioci parka uživaju ne samo u prirodnim ljepotama kraja već i u bogatim sportsko zabavnim sadržajima.

Adrenalinski park je osmišljen tako da nudi sadržaje za sve uzraste, kako za one najmlađe tako i za odrasle.

Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) i Gradom Trebinje.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promoviše značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

gradtrebinje.com