Grad Trebinje
Košarka

Trebinje ponosno na uspjehe svojih igračica

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za uspješne košarkašice iz Trebinja – Tamaru Kapor, Milinu Mišeljić i Miljanu Džombetu koje su sa reprezentacijom BiH na Evropskom prevenstvu u košarci u Francuskoj i Španiji osvojile peto mjesto.

Ćurić se zahvalio Trebinjkama na dobrim rezulatitima i istakao da su one ponos Trebinja i Republike Srpske.

– Trebinje ima uspješne sportiste i upravo su oni najbolji ambasadori našeg grada i Republike SRpske. Grad Trebinje će i u narednom periodu da pruži podršku ženskom košarkaškom klubu i svim klubovima, jer smatramo da je sport itekako važan za našu djecu – naveo je Ćurić.

Milina Mišeljić, Miljana Džombeta i Tamara Kapor zahvalile su se gradonačelniku za prijem i dodale da su do sad predstavljale Trebinje u najljepšem svjetlu i da će tako nastaviti i u budućnosti.

– Ovo je veliki uspjeh za reprezentaciju BiH, koja se poslije 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo i osvojila peto mjesto, što nam je omogućilo da igramo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se održava sljedeće godine u septembru i nadam se da ćemo se plasirati, te da ćemo na najbolji način predstavljati naše Trebinje – rekla je Kapor.

Milorad Nadaždin, košarkaški trener je naglasio da je ovo veliki uspjeh naših djevojaka i podsjetio na 2003. godinu kada je formiran klub u Trebinju i 2009. kada je Milina potekla u svom klubu.

– I sada nakon 18 godina, rezultati ovih djevojaka su zaista na ponos Trebinja, jer ga predstavljaju na najljepši način i želim da tako nastave i u budućnosti – dodao je Nadaždin.