Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Trebinje postaje lider u regionu: Prvi čovek grada Mirko Ćurić najavio kapitalne projekte, veliki poduhvati – izgradnja aerodroma

MIRKO Ćurić dobio je poverenje građana Trebinja i naredne četiri godine nastaviće da vodi centar Istočne Hercegovine sa mesta gradonačelnika. Pred Trebinjem su, kako kaže, brojni projekti, a narednih godina očekuje se realizacija velikih investicija, vrednih više stotina miliona maraka.

  • Sve započete projekte ćemo završiti. Prvenstveno mislim na Duhovni centar u Mrkonjićima, zatvoreni bazen, novi rezervoar “Oko”, zapadnu obilaznicu, revitalizaciju Starog grada. Imamo odličnu saradnju sa vladama Srpske i Srbije. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskom članu PBiH Miloradu Dodiku očekuje nas izgradnja aerodroma koji finansira Vlada Srbije – ističe Ćurić.

Do sada je, kako kaže, urađeno veoma mnogo posla i za sada sve prati predviđeni plan radova na izgradnji aerodroma.

  • To je najozbiljnija investicija u regionu, najvažniji kapitalni projekat koji će u potpunosti promeniti sliku Trebinja. U neposrednoj blizini biće formirana i prva slobodna zona u Srpskoj, što će olakšati razvoj privrede – istakao je Ćurić i dodao da sve te investicije znače otvaranje novih radnih mesta, veću prihodovnu stranu gradskog budžeta i kvalitetniju konkurentnost u ovom delu Balkana.

U planu je i izgradnja kliničkog centra i velike obilaznice od Aleksine Međe, gde se spajaju putevi iz pravca Dubrovnika i Herceg Novog do Podgljivlja, gde je glavni putni pravac za ostatak Hercegovine i Srbiju. Osim velikih, kapitalnih projekata, tu su i oni koje će se realizovati u mesnim zajednicama.

Gradonačelnik Trebinja veruje da pandemija virusa korona neće usporiti razvoj tog grada, a cilj je postati lider u regionu. Veliku pomoć za realizaciju projekata u poslednjih nekoliko godina Trebinje ima od Srbije.

  • Zahvaljujući podršci predsednika Vučića u Trebinju je izgrađen vrtić “Srbija”, gradi se Duhovni centar u Mrkonjićima, revitalizuje se Stari grad. Ovim odlukama Srbija je pokazala da je uz narod Republike Srpske. Predsednik Vučić je naš počasni građanin i zajedno sa nama i rukovodstvom RS pokrenuo je u Trebinju jedan veliki investicioni ciklus – rekao je prvi čovek Trebinja.

RAJ ZA STARIJE

NEMAČKI portal “Fokus” uvrstio je nedavno Trebinje na drugo mesto top-liste 10 svetskih gradova najpoželjnijih za život u penzionerskim danima, preciznije za one s inostranom penzijom.

  • Trebinje nudi ono što malo koji grad ima – odličnu klimu, čist vazduh, blizinu mora, pristupačne cene, čistu vodu, bezbednost, blizinu planinskih masiva – rekao je Ćurić.

PODRŠKA 65 ODSTO GRAĐANA

MIRKO Ćurić ne krije zadovoljstvo ostvarenim ličnim rezultatom na izborima, ali i brojem glasova SNSD-a, koji će u skupštinskim klupama imati 12 odbornika, jednog više nego u prethodnom mandatu. Većinu, kaže Ćurić, činiće 19 od 29 odbornika, što je u stvari potvrda dobrog rada.

Novosti

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin