Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Trebinje prepuno turista /VIDEO/

Ljepotama Hercegovine mnogi nisu odoljeli ni u ovim prvomajskim praznicima. Trebinje je destinacija za odmor mnogima, a najčešće gostima iz regiona. Dok razgledaju ponudu trebinjske pijace ili šetaju pod platanima, kratko kažu, Trebinje je idealno mjesto za odmor i uživanje.

– Dolazimo iz Beograda, ovdje smo treći put i jako nam se sviđa. Obožavamo Trebinje, obično dolazimo kada je moto-skup, ovo je prvi put da dolazimo sa djecom. Trebinje, voljeno Trebinje, Jovan Dučić i sve ostalo – kažu turisti.

Zbog gužvi, brojni u Trebinju ovih dana zadovoljno trljaju dlanove, neki su podigli i cijene pa su novčanici nikad deblji. Naša očekivanja su premašena, kažu iz lokalne Turističke organizacije i dodaju da prednjače gosti iz Srbije.

– Imamo dosta Еvropljana, imamo ljude sa svih kontinenata, primjetno je da imamo i azijsko tržište, da imamo Kineza što nas raduje jer znate da su Kinezi ljudi koji vole putovanja i ako oni otkriju Trebinje kao destinaciju, svakako da ćemo svi biti izuzetno zadovoljni – rekao je Nikola Kokić, portparol TO Trebinje.

Zadovoljni su gradski oci. Gradonačelnik kaže da se blizu cilja da sezona na jugu traje cijele godine.

– Danas već imamo inormacije da do oktobra mjeseca nema skoro kreveta u Trebinju, vjerujte to je nešto što se nije moglo očekivati, ali to smo priželjkivali – izjavio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Ako se po jutru dan poznaje, a po Prvom maju sezona rekordi su zagarantovani, vjeruju trebinjski turistički radnici.

Zvaničan početak sezone planiran je za 24. maj, tada će zapjevati Aco Pejović, a dan poslije biće održan i prvi festival vina. 

Bojan Nosović/ATV

Komentar