Grad Trebinje
Trebinje

Trebinje: Prvi festival narodne muzike u avgustu

Trebinje će od 20. do 24. avgusta biti domaćin Prvog festivala narodne muzike, koji pod pokroviteljstvom “Telekoma Srbije” organizuje medijska grupa “Adrija-Jadran”.

Prvi festival narodne muzike “Skale” pod simboličnim sloganom “Najlepši grad, najljepša pjesma”, 20. avgusta otvoriće Haris DŽinović, a drugog dana Festivala Trebinjce i goste iz regiona zabavljaće Željko Samardžić, saopšteno je iz ove medijske kuće.

Posljednja dva dana ovog spektakularnog muzičkog događaja rezervisana su za čak 40 imena mladih i renomiranih umjetnika iz regiona.

“Najljepši grad, najljepša pjesma” slogan je velikog muzičkog spektakla koji će na kraju ljeta biti pravo osvježenje za sve ljubitelje dobre muzike.

Festival će 20. avgusta spektakularnim koncertom otvoriti Haris Džinović, koji se na današnjoj konferenciji, medijima obratio putem video-linka.

Džinović je otkrio da ga za Trebinje i Hercegovinu vežu posebne emocije.

“S obzirom na to da je moja majka rodom iz Trebinja, posebno se radujem dolasku u ovaj grad”, poručio je Džinović.

U drugom danu Festivala posebno će uživati dame, jer će 21. avgusta na platou ispred trebinjskog Kulturnog centra nastupiti Željko Samardžić, koji je rekao da i za njega koncert u Hercegovini predstavlja posebnu draž.

“Ja ću zajedno sa svojim bendom, koji se jako obradovao dolasku u Trebinje, a posebno moj kum i klavijaturista Miroslav Stolica, koji je rodom iz Stoca, dati sve od sebe da to bude jedna divna i nezaboravna trebinjska noć”, naveo je Samardžić.

Predstavnici grupacije “Telekom Srbija”, glavnog pokrovitelja Festivala, kažu da rado podržavaju ovaj događaj koji će biti afirmativan za grad Trebinje u turističkom i svakom drugom smislu.

“Ovaj festival sigurno će pored svog zabavnog i kuturnog karaktera imati i turistički značaj i to je jedan od razloga zašto je ‘Telekom Srbija’ dio ove priče”, rekao je Goran Milošević, predstavnik kompanije “M:tel”.

Veliki muzički spektakl najavljen je danas u ambijentu hotela “Bijeli platani”, a organizatori kažu da je, prije svega, cilj da Trebinjcima i brojnim gostima pruže ljeto za pamćenje.

“Ovim festivalom stavljamo šlag na tortu fantastične ljetne sezone koja se predviđa u gradu na Trebišnjici. Odlučili smo se za ove datume, jer ovim događajem želimo da produžimo ljetnu turističu sezonu u gradu Trebinju. Cilj nam je da u Trebinju zadržimo i privučemo još veći broj turista, ali i gostiju iz susjednih opština, u uvjerenju da će ovaj festival postati tradicija i neizostavan dio ljetne turističke ponude” rekla je Kosa Zotović u ime organizatora.

SRNA