Grad Trebinje
Trebinje

Trebinje: Za akciju dobrovoljnog davanja krvi prijavila se 63 policajca

 U Odjeljenju za transfuziju krvi u Trebinju danas je počela akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika trebinjske Policijske uprave za koju su se ove godine prijavila 63 policajca, a akcija će trajati do 24. decembra.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Trebinje Siniša Jovanović rekao je novinarima da je ovo tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i trebinjska Policijska uprava.

“Pripadnici Policijske uprave Trebinje pristupiće u Opštu bolnicu Trebinje za dobrovoljno darivanje, a 24. decembra dobrovoljno darivanje krvi će biti organizovano u Opštoj bolnici Nevesinje za pripadnike policijskih stanica Nevesinje i Gacko”, pojasnio je Jovanović.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje Dragan Dobranić, koji je višegodišnji član Aktiva, rekao je novinarima da je krv do sada dao 35 puta, a neki od pripadnika su krv dali više od 40 puta.

On je dodao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Trebinje nastao tokom odbrambeno-otadžbinskog rata i jedan je od najvećih aktiva u sastavu Društva dobrovoljnih davalaca krvi u Trebinju.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje Dragan Šarenac rekao je da je današnja akcija 46. od početka godine, te da je prikupljeno nešto više od 1.650 jedinica krvi, što je manje nego prethodnih godina zbog specifičnih okolnosti u vezi sa epidemijom virusa korona, u kojima su i potrebe za krvi smanjene.

“Manji broj jedinica krvi koje smo prikupili ne znači da nismo ispunili svoj zadatak. Mi smo svoju osnovnu misiju ispunili i svi pacijenti u Bolnici Trebinje dobili su potrebne jedinice krvi”, naveo je Šarenac.
SRNA