Grad Trebinje
Trebinje

Trebinjsko selo Podvori dobilo bolji put

U selu Podvori, regija Zupci, asfaltirana je putna dionica dužine 750 metara, za šta je, u okviru godišnjih planova o revitalizaciji i sanaciji ruralnih i lokalnih puteva, iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 maraka.

„Radovi su nastavak kontinuiranog rada svih proteklih ljetnih i jesenjih mjeseci, koji se izvode bez obzira na izbore, pa nastavljamo raditi i dalje, sve što smo planirali kroz srednjoročni plan kapitalnih investicija, sve dok nas služi dobro vrijeme“, kaže Vedran Furtila, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.

Predsjednik Mjesne zajednice Zupci Krsto Ratković  ističe da će asfalt mnogo značiti za mještane sela Potkraj, tim prije što je nakon pola vijeka ovo prva javna investicija u ovo  selo.

„Početkom sedamdesetih godina u selo je stigla struja, a nakon toga niko iz opštine nije ni dolazio, dok ova vlast nije obećala asfaltiranje, što je i realizovala “, ističe Ratković.

On napominje da su u okviru šireg projekta vodosnabdijevanja takozvanog Zubačkog platoa urađeni primarni cjevovodi, a u prvim mjesecima naredne godine očekuje se da počne i izgradnja sekundarne mreže, te priključivanje domaćinstava na vodovod.

Dodaje da su u ovoj godini urađena oko četiri  kilometra asfalta u Zubačkoj regije  i oko 550 metara betona na putu u selu Željevu, gdje nije mogao asfalt, a prije nekoliko dana je  postavljena i bazna stanica za mobilnu telefoniju i internet iznad izletišta Zubačka Ubla.

Nezavisne novine