Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska Video

Trivić: Moramo pobijediti korupciju da bi imali jaku državu!

Pobjeda nad korupcijom kao konačno ispunjenje obećanja nakon ukorijenjenog sistema koji vlada godinama – bila bi upravo pobjeda na izborima za predsjednika Republike Srpske, istakla je Jelena Trivić poslanik PDP u NSRS u rubrici “Bez uvijanja” jutarnjeg programa BN TV.

“Ova borba traje dugo i vrijeme je da se izađe iz okova korupcije koja se zavukla u sve sfere života u Srpskoj, što koči upravo razvoj cjelokupne privrede i cjelokupnog sistema postojanja. Koliko je korupcija zastupljena i da ometa normalno funkcionisanje života, govori i činjenica da je zastupljena i u jednom od najbitnijih sfera koja se tiče samog života, onoga što nam je najpreče – u zdravstvu”, smatra Trivić.

”Vi imate korupciju u svim sferama života. Vi ne možete da krenete naprijed ni u jednoj sferi društva ako imate tu spregu”, dodala je. 

Prema njenim riječima, korupcija se prije svega treba istrijebiti iz institucija, što će biti ključan korak u napretku.

“Želim prazne ladice, želim sudije i tužioce koji rade, koji postupaju po javnim, koji su oslobođeni političkog pritiska da ne rade svoj posao i koji će samo po osnovu zakona i svega onoga što zakon predviđa raditi svoj posao.”

Trivićeva je istakla da Srpskoj treba jedna potpuna promjena svijesti, te da se ljudima u Srpskoj vrati stav i vjera  da može da se izgradi jedna održiva zajednica sa tolikim resursim koje Srpska ima.

“Zašto Banja Luka ne bila univerzitetski centar u koji će dolaziti, koji će nuditi programe studiranja na engleskom jeziku? Ima sve pogodnosti, mnogo niži nivo cijena za studente izvana, ona bi bila jako atraktivna da bude regionalni univerzitetski centar. Mnogo konkurenskih prednosti imamo u mnogim oblastima, i u privredi mnogo neiskorištenih resursa”, navodi Trivićeva i ističe da može mnogo bolje od postojećeg, u šta većina naroda u Srpskoj više ne vjeruje pod presijom ustaljenog sistema.

Trivićeva se dotakla i teme da patriotizam i ljubav prema svome narodu treba da se iskazuje pravim vrijednostima, koje bi trebalo da budu prisutne i u politici prije svega, a koje se polako zaboravljaju i na političkoj sceni, gdje se neke druge vrijednosti prezentuju, a pravo srpstvo se zaboravi i loše predstavlja.
 
“Veliki Srbin ste ako ste pošteni, ako ste čestiti, ako ste dobar domaćin, ako imate obraz”, tvrdi Trivićeva.

Na pitanje da li je očekivala da će njen protivkandidat biti Milorad Dodik, odgovara:

“Za mene je to očekivano, to sam i priželjkivala i govorila da mogu da pobjedim svakog kandidata vlasti, tako i njega”, rekla je Trivić i dodala da javnost treba da prosudi ko je kakav.  

Trivić je istakla i da treba raditi kako bi ljudi stekli povjerenje. Ona je svoj put vidjela kroz obilaženje naroda, i u Rudom i u Nevesinju i u Zvorniku, kao i u svakoj opštini je bila i trudila se da osjeti puls naroda, te shvatila da je ljudima potrebno da se oslobode straha i da glasaju kako oni žele.

“Pobjediću toliko da se to, eto, u sve njihove načine kako oni ulažu napor da izmjene volju naroda, pobjediću toliko da to ne mogu da izmjene.”

Trivićeva je između ostalog istakla da u Republici Srpskoj mnogi jedno pričaju, a jedno rade.

-Često pričaju velike priče i svrstavaju Srpsku u velike sile a na drugoj strani “kleknu”  u Briselu i potpisuju nešto što  govori o nihovoj poniznosti na drugoj strani kako bi došli do poena.
 

Trivićeva se osvrnula I na ukidanje akciza, da ne postoji nijedan valjan argument za njihovo ukidanje.

“5 delegata u Domu naroda, 4 je iz SNSD-a, su to  oborila, SNSD. Sve ovo vrijeme, od 16. marta do danas plaćamo skuplje gorivo 40  feninga  koje ciklično unutar ekonomije ima mnogostruko štetne posljedice zbog visoke cijene goriva na sve druge oblasti“, zaključuje Trivićeva.

Povezane vijesti

TRIVIĆEVA U TREBINJU Narod Republike Srpske zaslužuje da živi dostojanstveno (Foto)

admin

Jelena Trivić potvrdila: Formiraće svoju stranku a evo kako će se ona zvani i za šta će se zalagati (VIDEO)

admin

Istorija i praksa protiv Trivićeve: Nova partija, siguran put u POLITIČKU PROPAST

admin

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin

Komentar