Grad Trebinje
Republika Srpska

Trivićeva poručila: Doviđenja Bakire!

“Postoji jedan Bošnjak koji i nije Bošnjak. Na hiljadu puta ispruženu ruku pljunuo je. Bakire, šta jedan Srbin treba da uradi da bi bilo dovoljno.”

Napisala je ovo na svom Fejsbuk profilu Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS, reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da Rusija razara Ukrajinu i da je Srbija razarala na Balkanu.

“Dođe u Srebrenicu, da se pokloni sjenima bošnjačkih žrtava i biva kamenovan. Nebrojeno puta kaže da su Bošnjaci i Srbi braća i da odnose regiona definišu prvenstveno odnosi naša dva bratska naroda. Kad ćemo od tebe Bakire čuti da su Srbi i Bošnjaci bratski narodi?  Kad ćemo od tebe čuti da je naša prošlost teška ali da budućnost može biti svijetla? Kad ćemo od tebe čuti da su Srbi i Bošnjaci druga vjera ali isti svijet? “, navela je Trivićeva.

“Sreća je Bakire što ti nisi ni “B” od Bošnjaka. Jer da jesi, ne bi trovao mržnjom narod kojem pripadaš”, naglasila je.

“Sreća je Bakire što su izbori brzo, a onda Dodik i ti ruku pod ruku i svoje mržnje u kofer i nek vas đavo crni nosi, a Srbe i Bošnjake pustite da se  mire i grade neku novu budućnost jer mi jesmo druga vjera a isti svijet. Doviđenja Bakire”, poručila je Trivićeva.

Komentar