Grad Trebinje
Republika Srpska

„Trivićeva tek treba da dokaže POLITIČKU SNAGU“ Vukanović želi saradnju sa SDS i PDP, ali ne i sa Stanivukovićem

Uprkos međusobnim nesuglasicama i javnim svađama u prošlosti postoje realne šanse da opozicija na predstojeće lokalne izbore izađe ujedinjena, ali pod određenim uslovima.

Poručio je ovo lider pokreta „Za pravdu i red“ Nebojša Vukanović komentarišući najavu v.d. predsjednika SDS Milana Miličevića kako će ta stranka okupiti sve političke partije, društvene grupe i pojedince koje imaju za cilj promjenu SNSD-ove vlasti.

– Bez obzira na to što se dešavalo, SDS će pozvati sve ljude koji opoziciono razmišljaju na razgovor i dogovor o zajedničkom djelovanju u cilju promjene vlasti u Srpskoj. To se svakako odnosi na Nebojšu Vukanovića i Listu za pravdu i red, kao i na PDP i na Jelenu Trivić i NF – rekao je Miličević u intervjuu za Srpskainfo.

Spreman za razgovor

Vukanović ističe da je uvijek spreman za razgovor i da opozicija, bez obzira na razlike, može da postigne dogovor kada su u pitanju lokalni izbori.

– Među nama ovdje su mnogo manje razlike nego u Crnoj Gori, recimo između DF, URA, demokrata i drugih. Jedno vrijeme su se međusobno napadali, pa su napravili dogovor da sruše Mila Đukanovića. Dakle, postoji viši interes. Mislim da je dobro da se sastanemo i razgovaramo – kaže Vukanović za Srpskainfo.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

On, međutim, dodaje da se moraju znati crvene linije u opoziciji ako se želi međusoban iole korektan odnos.

Vukanović ističe da se uvijek povlačio „zbog opšte stvari“ tako da mu nije problem  da zaboravi na neke nesuglasice iz prošlosti.

– Često sam se povlačio i radio sve što sam mogao za opoziciju, zajedničke kandidate i slično. Sa druge strane, nikad niko iz opozicije nije nešto puno gledao da pomogne našoj listi „Za pravdu i red“. Međutim, prošlost treba staviti na jednu stranu i napraviti neku strukturu koja će imati podršku građana – ističe Vukanović.

Poturao leđa za Jelenu

On navodi da je njegova saradnja sa SDS i PDP uvijek bila korektna te da se nada da će naći zajednički jezik s njima do lokalnih izbora.

Na pitanje da li to znači da je spreman na saradnju i sa Jelenom Trivić, koju je nedavno kritikovao zbog „poslanika i odbornika koje je primila u stranku“, ali i zbog nekih drugih njenih poteza, Vukanović kaže da je liderka NF pogazila principe za koje se dugo zalagala.

Ona to, kako dodaje, treba da objasni svojim pristalicama.

– Na Trivićevu sam se obrušio, prije svega, zbog njenog krajnje nekorektnog ponašanja, jer mora shvatiti da ona ne bi ni bila kandidat na izborima da je nisam nominovao i rekao da kandidat ne može biti Draško Stanivuković. Mnogo puta sam poturio leđa da bi sačuvao njen interes i u najmanju ruku nisam zaslužio da me „pljuje“ preko određenih osoba – pojašnjava Vukanović.

On ističe da ga je povrijedilo kada je određeni medij, blizak Trivićevoj, objavio kako je špijunirao kancelarije Narodnog fronta.

– Javio sam se njenim službenicama ispred prostorija NF. Bio sam vrlo prijatan, a onda sam vidio tekst kako sam se tobože penjao po zgradi i ćorio. Tada su pale maske – kaže Vukanović.

“Stanivuković je postao baletan”

Dodaje da ne trpi nekorektan odnos i da će Trivićeva morati da preispita svoje ponašanje ukoliko bude željela biti dio opozicije, ali i da će morati puno toga da objasni.

Trivićeva, kako smatra Vukanović, svoju političku snagu treba tek dokazati.

– SDS, PDP i lista „Za pravdu i red“ imaju svoje klubove poslanika i poslanike i u NSRS i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, tako da nam Trivićeva ne može parirati jer je skupila sa koca i konopca svoje poslanike i odbornike. Ona treba na izborima da pokaže svoju snagu da bi bila ravnopravan faktor unutar opozicije – zaključuje Vukanović.

Na pitanje da li je spreman na saradnju s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, Vukanović je rekao da nije. Objašnjava da podrška njemu ne dolazi u obzir ako se kandiduje opet za gradonačelnika.

– Saradnja sa PDP ne znači saradnja sa Stanivukovićem. On je iznevjerio sva očekivanja. Postao je baletan i glumac koji svaki dan izvodi neke predstave. Jedan dan pleše po kiši, drugi jaše konje, treći dan skače, pa trči. Ne znam više ni šta radi – poručio je Vukanović.

srpskainfo.com

Komentar