Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Turistički rekordi u Hercegovini; Najveći broj noćenja u Trebinju (VIDEO)

Nakon prošlogodišnjeg pada izazvanog pandemijom, ovog ljeta se turizam, bar što se Trebinja tiče, vratio u punoj snazi. Tokom jula zabilježen je najveći broj noćenja u jednom mjesecu ikada, a ukupan bilans od početka godine je tri puta veći nego lani.

Za prvih sedam mjeseci ostvareno je 47.000 noćenja , a takav bilans je za svega desetak odsto slabiji od ljeta 2019. koje je bilo rekordno.

– Јuli ove godine je najbolji od kada se mjeri turistički promet. 15.000 noćenja, od toga 50 odsto je u Gradu sunca – rekao je Žarko Vico Turistička organizacija Grada Trebinja.

Ogromnu većinu posjetilaca čine turisti iz Srbije, Srpske i Federacije, i u manjem dijelu gosti iz drugih evropskih zemalja .

Grad sunca u jeku sezone bilježi i do 2.000 dnevnih posjeta, a smještajni kapaciteti su puni.

– Raznoliki su gosti, a sada su se granice otvorile i prema Crnoj Gori i Hrvatskoj . Lakše se dolazi, mnogu produžuju boravak – navela je Đurđina Petijević menadžerka hotela SL Panorama.

Ipak, ni pandemija nije prošla. Turisti kažu da su oprezni, ali i dovoljno opušteni, jer ipak su na odmoru. Za sada nije registrovan nijedan slučaj zaraze kod turista koji borave u Trebinju.

I dalje su na snazi olakšice koje su turistička organizacija i Grad omogućili za iznajmljivače smješataja .

– Iznajmljivači i hotelski radnici imaju pravo na višekratno besplatno testiranje na kovid – dodao je Vico.

Za nadati se, kažu turistički radnici, da će do kraja ljeta “izgurati” jednu od najboljih sezona do sada, a najave za period do kraja avgusta su više nego dobre.