Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Turski baloni lebdiće iznad Trebinja?

Interes za saradnju s Kapadokijom mogao bi u Hercegovini rezultirati prepoznatljivim turističkim sadržajem

Trebinje, Hercegovina i RS prepoznati su kao stabilan prostor za inoulaganja, rekao je ministar vanjske trgovine BiH Staša Košarac proteklog vikenda nakon sastanka sa direktorom turske kompanije Doa konsalting Mahmutom Guvenom.

Na sastanku u Trebinju, na kojem je bio i gradonačelnik Mirko Ćurić, razgovarano je o povezivanju ovdašnjih i turskih privrednika, te investicijama u poljoprivredi, energetici i turizmu. Košarac je, saopšteno je iz Ministarstva, rekao da je Turska važan spoljnotrgovinski partner BiH, a da su dobri odnosi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i turskog predsjednika Recepa Erdogana dodatni motiv za nastavak i jačanje saradnje.

Poseban fokus bio je na unapređenju turističkih kapaciteta u Trebinju. Postoji spremnost za povezivanje sa Kapadokijom koja je, zahvaljujući balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj.

Dogovoreno je da se u saradnji sa partnerima iz Turske uspostavi taj turistički sadržaj i u Trebinju, a ocijenjeno je da će izgradnja aerodroma u Trebinju pomoći dalji razvoj turističkog sektora.

oslobođenje.ba