Grad Trebinje
Republika Srpska

TUŽILAŠTVO POTVRDILO HAPŠENJE LUČIĆA Ministar povezan sa više koruptivnih krivičnih djela

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić (36) uhapšen je jutros zbog više krivičnih djela, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se uporedno sa hapšenjem vrše pretresi kancelarija, mjesta gdje živi i drugih objekata, a u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim djelima.

– Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe – pojasnio je Grubešić.

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

Tužilac i istražioc Tužilaštva BiH, koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA, biti predat postupajuem tužiocu, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Komentar