Grad Trebinje
Trebinje

U direktorsku fotelju HET-a postavljen sin bivšeg direktora

Direktor za upravljanje sistemom u HET-u do sada je bio Aleksandar Vujić, ali je Nadzorni odbor odlučio da ga zamijeni sa Milanom Mitrovićem, sinom bivšeg direktora tog zavisnog preduzeća Marka Mitrovića.

Smjena njegovog najbližeg saradnika Aleksandra Vujića nije se svidjela direktoru HET-a Gordanu Mišeljiću, ali moraće sa njom da se pomiri.

Kako CAPITAL saznaje, promjene su ustvari posljedica borbe za „prevlast“ u HET-u između Mišeljića i Ilije Tamindžije, izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove i poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Novi direktor Milan Mitrović radio je do sada u ERS-u, njegov otac Marko bio je sedam godina direktor HET-a, a smijenjen je 2014. godine.

On je do tada bio i predsjednik trebinjskog SNSD-a, a nakon što je od njega opštinski odbor preuzeo Luka Petrović, Mitrović je ostao i bez fotelje u HET-u.

Razloge promjena u rukovodstvu HET-a pokušali smo saznati od predsjednika Nadzornog odbora HET-a Blagoje Šupića, ali on nije odgovarao na telefonski poziv.

CAPITAL