Grad Trebinje
Republika Srpska

U Doboju još pet optužnica za izborne prevare

I dalje su u optužnicama samo obični članovi biračkih odbora i to ne iz stranaka koje su osvojile vlast nakon objave izbornih rezultata i njihovih potvrđivanja od strane CIK.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon nastavka istrage o izbornim prevarama na lokalnim izborima u ovom gradu, od početka sptembra je podiglo još pet optužnica protiv 23 lica, koji se terete da su, 15.11.2020. godine u vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboj, kao članovi biračkog odbora na biračkim mjestima “Čitaonica iznad Zelene pijace“, „OŠ Vuk Karadžić 1“, „Saobraćajni fakultet 2“, „Zarječa“ i „Kladari“, grad Doboj, dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora, čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo izborne prevare.

Optužnice su podignute protiv Milana Čobanovića, Alena Mićića, Steline Keser, Snježane Zec, Jasmina Hrnjadovića, Dragana Bogdanovića, Daria Kovačevića, Žarka Miletića, Vanje Bogdanović, Lazara Ristića, Jelene Sajić, Gorana Mihajlovića, Rankice Blagojević, Muhameda Didića, Marije Ristić, Zdravka Danilovića, Zlatka Vasiljevića, Zlatana Juškića, Dragana Žilara, Danijela Gojkovića, Nikole Popovića, Slaviše Đurića i Radislava Kuljanovića.

Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju potvrdio je svih pet novih optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Tužilaštvo je od početka godine do sada podiglo ukupno 49 optužnicu protiv 231 lica, a nadležni sud je potvrdio 45 optužnica protiv 211 lica.

Centralna izborna komisija BiH je ranije u prošloj godini pokrenula postupke protiv suspendovanih članova BO na 89 od ukupno 106 redovnih biračkih mjesta, na poništenim izborima u Doboju održanim 15.11.2020. godine. Slučaj je, nakon krivičnih prijava opozicionih stranaka u Doboju, udruženja i pojedinaca, preuzelo i Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

(dobojski.info)

Komentar