Grad Trebinje
Region

U DUBROVNIKU SE OTVARA STRIPTIZ KLUB! Traže se plesačice i konobarice

Nakon što je u Dubrovniku otvoren prvi gej bar, u gradu se sada nastavlja modernizovanje ponude i otvara se i striptiz klub, piše Dubrovački dnevnik

Nakon više desetina godina jednolične ponude, tipskih suvenirnica, restorana brze hrane i pokojih ekskluzivnijih ponuda za bogatu klijentelu, Dubrovnik ove sezone postaje grad koji može parirati najvećim svjetskim metropolama. Dubrovnik je i kroz istoriju često bio preteča u promjenama i liberalnim idejama, no grad je kroz moderne godine izgubio dio svoje ‘modernosti’ i oslonio se ponajviše na istoriju i kulturnu baštinu, a sada se stvari ubrzano mijenjaju. 

Nakon što je uspavani dubrovački puk pred sezonu probudila vijest o otvaranju prvog gej bara, sada će Dubrovčani imati još jednu ‘vruću temu’ za ćakulanje. 

Goran Mratinović/DD

ZGRADA NA BATALI POSTAJE LUKSUZNI STRIPTIZ KLUB

Kako saznaje Dubrovački dnevnik, od dobro upućenih izvora, na Batali se ovog ljeta otvara striptiz klub, iako se ta informacija još uvijek drži podalje od javnosti. Prostor ljetnikovca Sorgo-Giorgi-Matijević iz 18. vijeka pored nekadašnje Atlantske plovidbe ubrzano se priprema i uređuje za luksuzni klub koji će se za nešto više od mjesec dana otvoriti. 

Neslužbeno se spominje kako je riječ o Cabaret Gentlemen’s Clubu Cristal, elitnom noćnom striptiz klubu koji slovi za najluksuznije mjesto takve ponude u regiji. Cristal klub postoji već u Sarajevu i Rogoznici u Marini Frapa. U Sarajevu klub radi kroz cijelu godinu, svako veče, dok u Rogoznici, koja je orijentisana ponajprije na turističku sezonu, klub radi od svibnja do listopada. Kako saznajemo, u Dubrovniku bi klub trebao raditi minimalno deset mjeseci.

Gentleman's Cristal Club

Interijer Cabaret Gentlemen’s Club Cristal u Rogoznici 

TRAŽI SE 10 PLESAČICA

Zaposlenici za klub se već traže pa su tako otvorena mjesta za konobarice i plesačice. Tim se već djelimično oformio, s  obzirom na to da je u trenutku našeg razgovora izvor blizak klubu rekao kako je već osam djevojaka formalno odabrano za posao plesačica i kako su ostala otvorena tek dva mjesta. 

U klubovima ovakvog tipa sve djevojke, zavisno o tome koliko su profesionalne u plesu i radu, dobivaju dnevnicu, a pored toga i postotke od pića, gdje svaka boca ima određeni iznos koji ostvaruje kao proviziju, pa su tako veće provizije na skuplje boce alkohola. 

Pored fiksne dnevnice i postotka, dodatno se plaća ples u krilu. Posjetitelji kojima je u svakom trenutku osigurana diskrecija, mogu svoj novac zamijeniti za tzv. ‘funny money dolare’ te njima počastiti djevojke prilikom izvođenja tačke. Djevojke i od tih ‘funny money dolara’ zarađuju postotak. 

Kako tvrdi izvor Dubrovačkog dnevnika, plesačice u prosjeku mjesečno zarade između pet i sedam hiljada eura. 

Gentleman's Cristal Club

Novac se u klubu može zamijeniti za tzv. ‘funny money dolare’ kojima se onda može plaćati

GODINE NISU BITNE, ALI IZGLED JEST

Na naše pitanje o rasponu godina koji je prihvatljiv za posao plesačice, izvor blizak klubu odgovara kako je jedini uslov da je djevojka punoljetna, a kako gornja granica ne postoji. Navodi primjer jedne trenutno zaposlene plesačice koja ima 47 godina uz komentar kako joj je fizički izgled – „boli glava“, osim toga u ovim klubovima plešu fitnes trenerice, kao i evropske prvakinje u pool danceu, odnosno plesu na šipki.

Radno vrijeme još uvijek nije definisano do kraja, no to će svakako biti noćni sati, a opcije su od 21 do 5 ili od 22 do 4 sata. A izvor blizak klubu ističe kako je upravo to radno vrijeme prednost jer u gradu na moru uz takvo radno vrijeme može se naći vrijeme za privatan život, odmor, druženje i kupanje. 

Ova vijest svakako će potaknuti šuškanja u gradu, ali oni koji se ovim poslom bave ističu kako je sve transparentno, kako su svi zaposleni uredno prijavljeni; ako su stranci, ishodi se radna dozvola i svima se uredno plaćaju obaveze i doprinosi. „Sve je legalno, posao kao i svaki drugi“, ističe naš izvor na kraju razgovora. 

S obzirom na to kako je u Dubrovniku u sezoni uvijek aktualna tema nedostatak radne snage, pitanje koje jedino ostaje neodgovoreno jest – ko će plesati za Dubrovčane i turiste? Dubrovkinje ili radna snaga iz inostranstva, primjerice trenutno aktuelni Nepalci? Pardon, Nepalke. S obzirom na to kako su neka tražena radna mjesta već popunjena, čini se kako takvih problema novi ugostitelji u Gradu ipak neće imati, no sve će biti jasnije kroz mjesec dana.  

Iz štampanog izdanja Dubrovačkog dnevnika

Povezane vijesti

KONZUM TREBINJE: Otvorena dva radna mjesta

admin

Hotel Nar zapošljava konobara

admin

Pogledajte 10 pozicija koje su posebno istaknute ove sedmice i započnite svoju novu karijeru!

admin

Oglas za posao: Kurir/dostavljač

admin

Oglas za posao: Vozač/Skladištar

admin

Oglas za posao: Potrebni berači

admin

Komentar