Grad Trebinje
Republika Srpska

“U normalnim zemljama ovakav premijer bi bio BIVŠI u roku od 24 časa” Grmuša se obrušio na Viškovića nakon priznanja da Vlada namjerno krši zakon

Današnje priznanje predsjednika Vlade Republike Srpske da vlast namjerno politički i pravno zloupotrebljava poziciju tzv. “v.d. direktora” jeste skandal sa ozbiljnim elementima krivično-pravne odgovornosti.

To je saopštio potpredsjednik PDP Milko Grmušakomentarišući riječi Radovana Viškovića da je lakše raditi sa v.d. nego sa direktorima imenovanim na mandat. Da stvar bude gora, Višković je najavio uzmjenu zakona kako bi beskonačko trajanje mandata v.d. direktora bilo po propisima, čime je potvrdio da to sada nije slučaj.

-Nadležna tužilaštva imaju sve pretpostavke da reaguju na ovo. U normalnim zemljama ovakav premijer bi, ovako ili onako, bio bivši u roku od 24 časa – naglašava Grmuša.

Takođe, prema njegovim riječima, i nešto drugo je takođe važno:

Premijer je danas nesvjesno poslao poruku da je on lično odgovoran jer izrada socijalne karte nije ni na pomolu, da je on lično odgovoran za rusvaj u javnim preduzećima, da je on lično odgovoran zbog pravosudnog haosa u zemlji i da je on lično odgovoran i za sve druge greške u javnom sektoru – zato što je sam rekao da v.d. direktori nemaju nikakvu autonomiju i da su tu samo da bi izvršavali naloge vrha vlasti. Inteligentno, nema šta. Najtragičnije od svega, svojim otvorenim ismijavanjem pravnog poretka Republike Srpske premijer je još jednom poslao poruku stranim moćnicima da ova vlast ne razumiju jezik prava, već samo sile – napisao je Grmuša na društvenim mrežama.

Komentar