Grad Trebinje
Republika Srpska

U Srpskoj 150 novih slučajeva virusa

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 442 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 150 osoba.

Radi se o 81 muškarcu i 69 žena, od kojih su 35 mlađe, 78 srednje i 37 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 32 osobe su iz Bijeljine, po 18 iz Banjaluke i Trebinja, po 10 iz Prnjavora i Šamca, devet iz Laktaša, sedam iz Doboja, šest iz Ugljevika, po pet iz Zvornika i Teslića, po četiri iz Višegrada, Kozarske Dubice, Prijedora i Rogatice, tri iz Oštre Luke, po dvije iz Mrkonjić Grada, Pelagićeva i Foče i po jedna iz Broda, Vukosavlja, Kneževa, Ribnika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi, iz Prijedora (3), Sokoca i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 65.585 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.837 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.