Grad Trebinje
Hercegovina

U trci za zdravlje Marka Vučkovića prikupljeno 1.600 KM

Grupa entuzijasta, sportista i rekreativaca iz Gacka i Bileće istrčala je danas “Trku za zdravlje Marka Vučkovića iz Bileće”, u okviru koje su prodajom kilometara do sada prikupili 1.600 KM za Vučkovićevu transplantaciju bubrega u Bjelorusiji za šta je potrebno 140.000 KM.

Nada Jovović, koja je u organizaciji trke, rekla je Srni da je učestvovalo 18 trkača iz Gacka i Bileće, a stazu dugu 70 kilometara od Papinog dola /Volujak/ do Bilećkog jezera, istrčali su za šest časova i pedeset minuta, što je iznad svih njihovih očekivanja.

“Prvih 20 kilometara staze je bilo pod snijegom, pa smo očekivali da će nam biti potrebno više vremena, međutim, vjerovatno nas je ponijela sva ta energija oko lijepog cilja, pa smo svi imali lake noge”, rekla je Jovovićeva.

Ona je navela da su prodati svi kilometri, a odlučili su da prodaju kilometara ostave otvorenu još nekoliko dana da bi svi oni koji su zainteresovani mogli da ih kupe.

Jovovićeva je rekla da je trka za zdravlje Marka Vučkovića jedna od aktivnosti novogodišnjeg humanitarnog bazara “Ruke moje daruju da podrže život” iz Gacka.

“Odlučili smo se da pomognemo našem Marku koliko smo u mogućnosti, tako da će novac od humanitarnog novogodišnjeg bazara i od trke za zdravlje biti objedinjen i uplaćen na žiro račun Marka Vučkovića”, istakla je Jovovićeva.

SRNA