Grad Trebinje
Video Trebinje

U Trebinju obilježen Dan pošta: Poštari prošetali gradom (Video)

U Trebinju je juče obilježen Svjetski dana pošta.

Tim povodom su poštari i radnici „Pošta Srpske“ prošetali ulicama grada sunca u svojoj prepoznatljivoj žutoj uniformi. Pojedine pismonoše gradom su prošle na svojim uobičajenim prevoznim sredstvima – mopedu.

Građani Trebinja su bili oduševljeni ovom povorkom, pa su ih mnogi i fotografisali.

Miladin Radović, generalni direktor „Pošta Srpske“, rekao je juče da u Trebinju obilježavaju jako značajan datum za njihov sistem te da je institucija poput pošta jako značajna.

“Naše žute boje se lijepo uklapaju u ovaj sunčani grad. Danas je svjetski dan poštanskog sistema i ‘Pošte Srpske’ su članice jednog velikog, svjetskog poštanskog saveza. Današnjim defileom smo pokazali samo djelić onoga što mi pokrivamo na teritoriji čitave Republike Srpske. Dok god imamo ovakve institucije kao što su ‘Pošte Srpske’, ne moramo da se brinemo da li će naša Republika da opstane“, rekao je Radović. 

On je rekao da će ”Pošte” i u budućem periodu nastojati da imaju što zadovoljnije korisnike i da obezbijede što bolje uslove svim radnicima.

”’Pošte’ su zabilježile veliki rast prihoda, povećanje obima posla, a samim tim smo išli u povećanje plata radnicima“, rekao je Radović.

Milanko Vukojičić je radnik ”Pošta Srpske” već 32 godine. Radi u jedinici Sokolac i kaže da mu je od prvog dana bilo zadovoljstvo raditi u ovoj instituciji.

„Uslovi su dobri, ide se nabolje, proširio se broj usluga. Ovo je i težak i odgovoran posao. Pošta je puno napredovala od devedestih, pošta je sve bolja i bolja“, rekao je Vukojičić.

Komentar