Grad Trebinje
Trebinje

U Trebinju počinje gradnja NOVE ZGRADE ZA IZBJEGLA I RASELJENA LICA

U Trebinju bi uskoro trebalo da počne gradnja nove zgrade za izbjegla i raseljena lica.

Ovo je danas potvrdio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH, Sekratarijata za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, izvođača radova i nadzornog organa.

„Riječ je o 15 stanova, površine od 30 do 60 kvadrata, zavisno od broja članova domaćinstva. Ukupna vrijednost radova je oko 1,5 miliona KM, a riječ je uglavnom o donatorskim sredastvima, pri čemu je učešće Grada Trebinja 250.000 KM – kroz obezbjeđenje lokacije, finansiranje troškova rente i uređenja građevinskog zemljišta i izgradnju infrastrukturnih priključaka“, pojasnio je Ćurić.

Nova zgrada biće izgrađena u Zasad polju, u blizini ranije izgrađenog stambenog objekta za ovu populaciju i zgrade za mlade bračne parove. Rok za izgradnju je 300 dana.

„Dakle, na proljeće naredne godine očekujemo da sve bude završeno i da se u zgradu useli 15 porodica“, istakao je Ćurić.

Gradonačelnik očekuje da će ovim projektom biti najvećim dijelom riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja izbjegličke populacije u Trebinju, ali i dodao da to ne može biti izvijesno jer sva lica iz ove kategorije, koja će ubuduće konkurisati na programe stambenog zbrinjavanja, mogu da prijave prebivalište u bilo kojoj lokalnoj zajednici Srpske i BiH.

On je dodao da već narednog mjeseca očekuje useljenje porodica u ranije izgrađenu stambenu zgradu za izbjegla i raseljena lica.

Radio Trebinje