Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

U Trebinju ponovo veliki broj novooboljelih

U Trebinju su registrovana nova 63 slučaja zaraze virusom korona, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, u Republici Srpskoj je testirano 1.406 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 576 osoba.

Među novozaraženim je i 13 osoba iz Bileće, tri iz Ljubinja i jedna iz Berkovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 24 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Srpca, Bijeljine i Zvornika i po jedna iz Čelinca, Gacka, Foče, Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Sokoca, Pala, Bratunca, Vlasenice, Kneževa, Mrkonjić Grada i Doboja.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.288, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 532, a u ostalim bolnicama 744. Na respiratoru je 112 osoba (65 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 47 u ostalim bolnicama).

Prema dnevnom izvještaju Bolnice Trebinje, na kovid odjeljenjima ove zdravstvene ustanove liječi se 96 pacijenata, a njih 68 je sa težom kliničkom slikom.